Amandelcrèmedouche

Met kerstmis kreeg iedereen cadeautjes van mijn moeder. Annemieke ging naar huis met een flacon Kneipp amandelcrèmedouche, en misschien nog met andere dingen, maar dit verhaal gaat over het douchespul. Na de grote crèmedouchetest kwam er een verrassend resultaat uit het dampende testkamertje. Annemieke zei: “De geur doet me denken aan Afrika.” Het zit zo: […]

Met kerstmis kreeg iedereen cadeautjes van mijn moeder. Annemieke ging naar huis met een flacon Kneipp amandelcrèmedouche, en misschien nog met andere dingen, maar dit verhaal gaat over het douchespul.

Na de grote crèmedouchetest kwam er een verrassend resultaat uit het dampende testkamertje. Annemieke zei: “De geur doet me denken aan Afrika.”

Het zit zo: toen ze twintig was, is Annemieke met een vriendin een halfjaar in Kenia geweest. Erg stoer voor mij, een onvergetelijke ervaring voor haar.

Ik ben me vanaf die dag gaan douchen met Kneipp amandelcrèmedouche en waande me in de wildernis. Ik douchte op de savannes, tussen de Masaï, met de Kilimanjaro op de achtergrond. En als ik dan geurend en met rode blosjes op mijn wangen bij mijn lief retourneerde, wist ik dat ik haar deed denken aan vervlogen tijden en fijne herinneringen.

Mijn droom implodeerde afgelopen maandag. De Afrika-vriendin was op bezoek en Annemieke legde het verhaal voor van de crèmedouche en de opmerkelijke geur. Ze vroeg zich hardop af: “Wat zou het zijn in Kenia, dat zo ruikt als dit?”

Roos lachte en zei: “Ik had een fles Kneipp mee.”