Apple-blijdschap

Ik ben nog altijd bijzonder blij met mijn switch naar Apple-computers twee en een half jaar geleden — zo blij dat ik laatst samen met Annemieke een iMac G5 20\” heb besteld, bij de nieuwe Apple Centre hier in Utrecht. Voor mijn gevoel gaat het erg goed met Apple in Nederland, in mijn omgeving vallen […]

Ik ben nog altijd bijzonder blij met mijn switch naar Apple-computers twee en een half jaar geleden — zo blij dat ik laatst samen met Annemieke een iMac G5 20\” heb besteld, bij de nieuwe Apple Centre hier in Utrecht. Voor mijn gevoel gaat het erg goed met Apple in Nederland, in mijn omgeving vallen mensen bij bosjes voor de schoonheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van de Mac.

Onlangs ben ook ik geupgrade naar de nieuwe versie van OS X, 10.4 alias Tiger. Hoewel ik er zeker blij mee ben, begint er langzamerhand wel iets te kriebelen. Kleine inconsistenties in de gebruikersinterface storen me steeds meer, naar ik aanneem op zo’n mierenneukerig pixelniveau dat Windows-gebruikers mijn klacht amper zullen begrijpen. Illustraties vind je onder andere op ‘Quarter Life Crisis’ en op inessential.com.

Voor 10.5 hoop ik dat de wijze mannen hun koppen bij elkaar steken en de verschillende applicaties van Apple zelf nu eens helemaal gelijktrekken — en tegelijk allemaal even extra mooi maken. Het is duidelijk: zelfs als je op zo’n mooie computer werkt, is er altijd iets dat aan de blijdschap knaagt.