Arnon Grunberg – Het bestand

Hybrid Writer’s Podcast #9

Het bestand

Als Arnon Grunberg niet de bekendste schrijver van Nederland is, is het toch zeker de interessantste. Niet in de laatste plaats vanwege zijn enorme productie aan columns, reportages en fictie. Onlangs verscheen zijn novelle Het bestand, die hij schreef met een hersenactiviteit-metende badmuts op. En samen met UvA-studenten organiseerde hij een ‘urban game’ waarmee hij onderzocht of games wellicht de toekomst van de literatuur zijn.

Genoeg reden om hem uit te nodigen voor de Hybrid Writer’s Podcast, mijn interviewreeks over de praktische kant van het schrijven, en (steeds meer ook) over bijzondere interdisciplinaire zijprojecten. Ik gebruik de opnames voor mijn onderzoek naar digitaal schrijven en lezen, maar je kunt ook gewoon meeluisteren. Vanaf deze tweede reeks zet ik de afleveringen ongeveer maandelijks online.

In deze aflevering vertelt Arnon Grunberg over Het bestand, zijn hersenscanproject, de urban game, en meer. Hij onthult onder andere dat hij een sciencefictionboek wil schrijven. Het gesprek duurt ongeveer een uur, en is door de setting (een hotellobby) wat rumoeriger dan normaal.

Wil je de Hybrid Writer’s Podcast automatisch ontvangen? Abonneer je gratis via de RSS-feed of iTunes.