Asjemenou

Uit het persbericht: “Door professionele uitgeverijen zijn in totaal 62 ingezonden proza debuten ingezonden. Hieruit heeft de nominatiejury voor de DebutantenPrijs van het jaar 2004 de volgende vijf debuten geselecteerd.” ‘Inkomend vuur’ van Eelco Runia ‘Toiletten’ van Niels ’t Hooft ‘De Galvano’ van Stijn van der Loo ‘Na Valentijn’ van Esther J. Ending ‘Ik ben […]

Uit het persbericht: “Door professionele uitgeverijen zijn in totaal 62 ingezonden proza debuten ingezonden. Hieruit heeft de nominatiejury voor de DebutantenPrijs van het jaar 2004 de volgende vijf debuten geselecteerd.”

“De formule voor deze literaire prijs is uniek. Na de selectie van bovengenoemde titels door de nominatiejury worden de debuten door lezerspanels, -groepen en individuele lezers bij openbare bibliotheken in Nederland gelezen en beoordeeld. Het hieruit voortkomende beste debuut wordt de winnaar.”

Ik voel me vereerd, maar ik snap er niks van. De nominatiejury bestaat onder andere uit recensenten van ‘Trouw’ en ‘NRC Handelsblad’, kranten die mijn felroze debuutroman niet eens besproken. De voorzitter van de jury is zelfs Elsbeth Etty, die met haar NRC-bespreking de hype rond Annelies Verbekes ‘Slaap!’ begon… en Annelies is niet genomineerd. Asjemenou?