Atari

Eergisteren kondigde Infogrames aan het roer om te gooien en zijn naam te veranderen in Atari. Dat men dat moest doen, riep ik al twee jaar geleden. Nu het echt zo ver is, voelt het toch als heiligschennis. Een naam waaronder zoveel rommel wordt uitgegeven als Infogrames gewoon is, kan niet lang hip blijven. ‘Atari’ is ook al lang niet zo hip meer als het twee jaar geleden was. Toen ik dat riep.

Atari gokt nu vooral op ‘Enter the Matrix’, dat 15 mei verschijnt op alle platformen die je maar kunt bedenken. Een spel dat naar mijn idee niet goed kan zijn. (Het is van David Perry. David Perry weet hoe hij met Hollywood moet praten maar hij kan geen videogames maken.) Zelfs als iedereen straks roept dat het geniaal is en er miljoenen exemplaren worden verkocht. Wacht maar, over twee jaar vindt iedereen het.

Hier nog even Bruno Bonnell, de kale en charismatische voorman van Infogrames. Atari. Omdat ik deze foto kreeg van pr-juffrouw Jiska, heb ik toch nog even gelogd. Ondanks dat ik nog moet douchen en naar de kapper. En nog veel meer.

Atari en Bonnell