Avond

Ik heb Rog verwaarloosd. De afgelopen tijd heb ik wel meer vrienden op schaamteloze wijze verwaarloosd, maar Rog is een hoofdrolspeler in deze kwestie omdat hij de enige is met het lef om er iets van te zeggen. Al sinds ‘Super Mario Kart’ doen we samen zinloze dingen en de afgelopen tijd heb ik gewoon geen aandacht meer aan hem besteed.

Door in te zien dat je een klootzak bent, heb je vaak de helft van het probleem al opgelost. Dit weekend ben ik hem maar gewoon gaan bellen met excuses en vanavond hebben we afgesproken. Even wat drinken. Even oude tijden herleven en als het mee zit er ‘nieuwe tijden’ van maken. Een zelfstandig leven opbouwen en daar dingen van vroeger die je dierbaar zijn in integreren, dat valt soms niet mee. Maar het moet kunnen.

Dit weekend sliep ik bij mijn vader. Overdag ben ik vooral bij mijn moeder geweest, alwaar mijn vader hielp met het leggen van de vloer (hij is er nu nog steeds mee bezig). Af en toe, met vlagen, is het weer net een beetje zoals ooit, toen alles zorgeloos was. Fijn, om vervlogen dingen soms toch nog een klein beetje aan te kunnen raken.

Als ik over het beeldscherm heenkijk zie ik een tafeltje. Op het tafeltje ligt, naast een boel andere rommel, een tube Bison Kit. Had mijn vader vroeger niet een of andere speciale doos met allerlei verschillende tubes Bison Kit en bijbehorende accessoires? Die doos heeft een boel indruk op mij gemaakt. Waar zouden al die verschillende soorten lijm precies voor zijn?