Beetje af

Het is af! Nouja, een beetje. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid staat het volledige verhaal op papier van mijn tweede roman ‘Sneeuwdorp’. Maar een digitaal bestand is inmiddels op weg naar twee kritische testlezers en ik heb sowieso alweer een vel of vijf vol aantekeningen verzameld over wat er anders en […]

Het is af! Nouja, een beetje. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid staat het volledige verhaal op papier van mijn tweede roman ‘Sneeuwdorp’. Maar een digitaal bestand is inmiddels op weg naar twee kritische testlezers en ik heb sowieso alweer een vel of vijf vol aantekeningen verzameld over wat er anders en beter moet. Sneeuwdorp is wat we noemen een ‘first draft’ waar nog heel wat aan gesleuteld moet worden.

Ik herinner me dit van ‘Toiletten’ schrijven: heb je het verhaal op papier zoals je het bedacht had, moet je nog allerlei korte en iets minder korte stukjes toevoegen omdat simpelweg nog niet alles verteld is. En een boel schrappen en inkorten natuurlijk. Over een week of twee pik ik de boel op, maak ik de benodigde aanpassingen en gaat er een pakketje naar de uitgeverij. Kijken of ze het daar ook een beetje leuk vinden.