Binnenkort in het Duits

Het is officieel: ‘Toiletten’ is verkocht aan Reclam Verlag, een Duitse uitgeverij. Dit betekent dat mijn boek waarschijnlijk in de loop van volgend jaar in het Duits verschijnt. Mooi nieuws, want Duitsland is een groot land, waar erg veel mensen naar de wc gaan. Ja, dat heeft Floortje Jansen van Querido netjes geregeld. Ik weet […]

Het is officieel: ‘Toiletten’ is verkocht aan Reclam Verlag, een Duitse uitgeverij. Dit betekent dat mijn boek waarschijnlijk in de loop van volgend jaar in het Duits verschijnt. Mooi nieuws, want Duitsland is een groot land, waar erg veel mensen naar de wc gaan. Ja, dat heeft Floortje Jansen van Querido netjes geregeld.

Ik weet nog niet wanneer het boek precies uitkomt en hoe het eruit gaat zien. Wel heb ik het contract inmiddels binnen, waarin onder andere staat dat ik het recht heb om de vertaalde tekst te controleren. Erg prettig, gezien mijn sublieme beheersing van de Duitse taal. (Om mij te troosten zei mijn lerares Duits eens dat ik best een goede uitspraak had.)