Club Lek, 19 februari 2003

Zo. Ik ben net terug van Club Lek, het 3FM-radioprogramma met bands en publiek. Opgenomen in Amsterdam. Verdorie, als je zo’n nachttrein mist, moet je lang wachten op de volgende.

We waren met: Marijke, Irene, Nils, en zelf mocht ik ook mee. We zagen: Caesar en The Apers.

Caesar: ik heb nog niets gehoord van het nieuwe album dat binnen een week verschijnt; ben erg benieuwd en vertrouw erop dat het top is. Helaas kwam het optreden niet al te best op me over. Misschien kon ik er geen lijn in vinden doordat ik de liedjes nog niet ken. Het interview vooraf was ook wat futloos; wel leuk om Marit, Roald en Sem (en Marien in het publiek) weer eens te zien, na enkele jaren afwezigheid uit de scene. Niet dat ik ze ken, maar ik heb ze vaak zien optreden. Hoogtepunt: het ene bekende nummer, Visions.

The Apers: nooit van gehoord eigenlijk, een punk-achtig bandje uit Rotterdam. De zanger maakte in zijn interview met Jaap Boots meteen indruk door zijn welbespraaktheid, charisma en humor. Ook het optreden zelf mocht er wezen; ondanks dat de cowboygitarist zich bijzonder vreemd gedroeg, kreeg ik zowaar zin om een punk-cd te kopen.

Een van mijn favoriete bands die teleurstelt? Een verrassend leuke punkband? Het moet niet gekker worden. Dus ga ik nu slapen.