De beste N Gamer tot nu toe

De nieuwe ‘N Gamer’ ligt in de winkel. Het is een erg goed nummer geworden. Niet alleen omdat het blad zoals ieder post-E3-gametijdschrift bomvol staat met boeiende informatie, maar ook omdat de inhoud wéér een stapje beter is geworden. Dat doet me denken aan een stukje dat mijn goeroe Rob Smit onlangs schreef op zijn […]

De nieuwe ‘N Gamer’ ligt in de winkel. Het is een erg goed nummer geworden. Niet alleen omdat het blad zoals ieder post-E3-gametijdschrift bomvol staat met boeiende informatie, maar ook omdat de inhoud wéér een stapje beter is geworden.

Dat doet me denken aan een stukje dat mijn goeroe Rob Smit onlangs schreef op zijn weblog, waarin hij me wellicht teveel krediet geeft voor de leesbaarheid van ’t enige Nederlandse Nintendo-blad.

Wat ook de oorzaak is, ik ben het volledig met Rob eens als hij zegt: “De schrijfstijl van het blad, die verbazend coherent is ondanks de diversiteit aan medewerkers, is simpel genoeg om begrijpelijk te zijn voor de kids, maar tegelijkertijd informatief genoeg om de aandacht van volwassenen vast te houden.”

Het jargon in N Gamer is tot een minimum teruggebracht, je ziet bijna geen onnodig Engels én alle medewerkers weten waar ze het over hebben. Het blad staat vol met inzichtelijke artikelen en zélfs leuke grapjes. Ik kan het er lang of kort over hebben, maar het komt neer op het volgende: het wordt moeilijk om de vijfde N Gamer te evenaren.