De heren A.G. en J.B.

Heel spannend allemaal: vandaag heb ik een geheime ontmoeting gehad met de heren A.G. en J.B. van een duistere megacorporatie alias bladenuitgeverij, om het eens te hebben over dat nieuwe Nintendo-tijdschrift waar ze later dit jaar mee willen komen.

Onderuitgezakt in hun nieuwe, nepleren, tweedehands leunstoelen, hebben we zeker vier uur geouwehoerd over spelcomputers, bladen, de richting van dit nieuwe tijdschrift, de E3-beurs in mei en natuurlijk de Arcade Action, dat gekloonde-spelklassieker-apparaat dat je op tv kunt bestellen. Alsof dit alles nog niet genoeg was, zijn we vervolgens naar een Ierse pub gegaan om een hamburger met Guinness te nuttigen. Een Michael Collins-hamburger welteverstaan.

Wat kan ik er verder over zeggen? De naam van het blad lijkt inmiddels zo goed als zeker en het logo is al in aanbouw. De komende weken ga je er zeker meer van zien. Zoals verwacht lijkt het tijdschrift een conservatievere route te nemen dan n3 ooit deed. Het wordt dus meer een standaardblaadje vol recensies en vooruitblikken. Gelukkig is er wel goede hoop dat het een bijzonder goed standaardblaadje wordt. A.G. en J.B. zullen er in ieder geval zeker hun best op doen.

Persoonlijk ga ik mijn steentje bijdragen als freelance leverancier van teksten, vele tientallen pagina’s als het aan mij ligt. Bij n3 had ik nooit de tijd om zelf veel te schrijven, dus misschien is dit alles nog wel een beetje fijn ook.