Drie maanden

Op een dag zei een meisje tegen mij: “Drie maanden is voor mij lang genoeg. Daarna heb ik het wel gezien. Maak je geen zorgen, het ligt niet aan jou, het ligt aan mij. Dit was het dan.” Mijn eigen aandachtsspanne is ook niet bijzonder lang te noemen, maar na drie maanden had ik desondanks […]

Op een dag zei een meisje tegen mij: “Drie maanden is voor mij lang genoeg. Daarna heb ik het wel gezien. Maak je geen zorgen, het ligt niet aan jou, het ligt aan mij. Dit was het dan.”

Mijn eigen aandachtsspanne is ook niet bijzonder lang te noemen, maar na drie maanden had ik desondanks nog lang niet genoeg van dit meisje. Toch maakte ze het uit. Het was een warme dag, ik kwam net terug van de E3-videogamevakbeurs in Los Angeles. Ze droeg hotpants.

Dit heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Bij iedere willekeurige drie-maanden-mijlpaal kijk ik een beetje verschrikt om me heen: is het alweer voorbij of gaat het gewoon verder? Het maakt niet uit waar het om gaat: een klus, een project, een locatie. Iets anders.

Vandaag is het drie maanden en we zijn nog maar net begonnen.