Een nieuw blog

Oké, een blog over de aanloop van mijn derde boek. Over alles wat komt kijken bij het schrijven en, uiteindelijk, uitgeven van een roman. Over de frustraties van ‘literair’ schrijven combineren met ander schrijfwerk. Over alles wat me van mijn werk houdt. En stiekem ook gewoon een blog-in-het-Nederlands waar ik op kwijt kan wat ik van tijd tot tijd kwijt wil.

Drie primaire aanleidingen:

# Ik ben nu zo lang bezig met het boek, dat ik soms bang ben dat het helemaal nooit meer komt. Door er wat ruchtbaarheid aan te geven, schep ik hopelijk wat meer externe noodzaak. Naast de beruchte innerlijke noodzaak die het in het feestgedruis van dit aardse bestaan soms even laat afweten.
# Mijn eerste twee boeken waren geen bestsellers. De derde moet meer die kant op. Of ik dat kan bevorderen met wat zelfgeregisseerde promotie is de vraag — allereerst moet het natuurlijk een goed en aansprekend boek zijn — maar ik wil het op z’n minst proberen. Een blog lijkt me de logisch eerste stap.
# Het is leuk. Daar kopen we niets voor, maar toch.

Nou, dat wordt wat! Heb je op- of aanmerkingen, of zit je met dringende vragen, stuur dan even een e-mail (zie de link in de balk aan de linkerkant).

Trouwens:

* Gebruik de “RSS-feed van mijn Nederlandstalige blog”:http://feeds.feedburner.com/nielsthooft/nl/ als je niets wilt missen.
* Voor de liefhebbers: ik ben vandaag ook een “Engelstalig gameblog”:https://nielsthooft.com/english/ begonnen.