Eerder dan anderen

De Europese release van de iPod mini is uitgesteld tot juli. Ik heb hem al, zoals je hier eerder kon lezen. Gek is dat, hoe leuk het is om eerder te zijn dan anderen. Jaren geleden kocht ik ‘Fold Hour Hands Child, You Walk Like a Peasant’ van Belle & Sebastian. Omdat ik de hoes […]

De Europese release van de iPod mini is uitgesteld tot juli. Ik heb hem al, zoals je hier eerder kon lezen. Gek is dat, hoe leuk het is om eerder te zijn dan anderen.

Jaren geleden kocht ik ‘Fold Hour Hands Child, You Walk Like a Peasant’ van Belle & Sebastian. Omdat ik de hoes zo mooi vond. Dat deed ik in die tijd wel vaker. Een duotone foto van twee mooie meisjes met interessante gezichtsuitdrukkingen; ik vind ‘m nog steeds prachtig. Thuisgekomen zette ik het album op en raakte ik betoverd door de melodie en tekst van liedjes als ‘The Model’. Het leek me dat ik de enige was die betoverd raakte door de liedjes via de mooie hoes, en dat voelde extra bijzonder.

Morgenavond treedt Belle & Sebastian op in Vredenburg. Ik zag de band twee keer eerder live, op Motel Mozaïque in Rotterdam en een festival in Duitsland, maar dit keer wordt het concert een soort diapositief van mijn ervaring met dat fabelachtige album; het moment waar het alleen en in mijn eentje heimelijk verliefd zijn op dat mysterieuze bandje onherroepelijk toe zou leiden. Zo’n beetje iedereen die ik ken is daar morgenavond, en ook iedereen die ik niet ken, maar waar ik wel bij schijn te horen.

Belle & Sebastian is een echte weblogband, zo heb ik mij laten vertellen. De kans is groot dat iemand die een weblog bijhoudt ook luistert naar Belle & Sebastian. Ik doe mijn best om niet bij de weblogcommunity te horen, maar ik ben er stiekem toch deel van. Ik houd nu eenmaal een weblog bij en ik ben zelfs genomineerd in de categorie ‘Beste mannelijke weblogger’ van de Dutch Bloggies, nog zo’n gezellige in-crowd gebeurtenis.

Hoe ga ik me losmaken van dit alles? Moet ik wel naar Vredenburg morgen? Bestaan er andere leuke bands, maar dan bands die niemand kent? Is het tijd dat ik het woord ‘weblog’ van mijn voorpagina verwijder, om daarmee dan eerder dan anderen te zijn?