Esther wint

Iedereen verwachtte het, behalve Esther Ending zelf. Afgelopen zondag won ‘Na Valentijn’ de debutantenprijs. Mijn boekje ‘Toiletten’ was genomineerd, maar met z’n beperkte omvang en specifieke onderwerp gaf ik het weinig kans – met oog op de publieksjury, die traditioneel bestaat uit dames van middelbare leeftijd. De aanwezige genomineerden werden geïnterviewd door een Vlaamse dame […]

Iedereen verwachtte het, behalve Esther Ending zelf. Afgelopen zondag won ‘Na Valentijn’ de debutantenprijs.

Mijn boekje ‘Toiletten’ was genomineerd, maar met z’n beperkte omvang en specifieke onderwerp gaf ik het weinig kans – met oog op de publieksjury, die traditioneel bestaat uit dames van middelbare leeftijd.

De aanwezige genomineerden werden geïnterviewd door een Vlaamse dame die me deed denken aan de mevrouw die ’s middags na school ooit het huiswerkklasje leidde waarin ik zat. (Ik bladerde laatst door oude tekeningen en mijn beste werk heb ik zonder twijfel in die tijd gedaan.)

De interviews waren vervelend en langdradig. Iedereen was daarom jaloers op Ingmar Heytze, die door zijn reisangst niet in Dordrecht kon zijn en in plaats daarvan een uiterst grappig filmpje had opgenomen.

Uiteindelijk werd het toch een gezellige middag: de debutanten hadden altijd nog elkaar.