Factuur-omkat

Het is een jaarlijkse traditie en ik vind het een goeie: bij factuur één van het nieuwe jaar een nieuwe layout verzinnen. Ik ben geen vormgever, maar ik probeer er wel iedere keer iets leuks mee te doen. Zo stuurde ik ooit horizontaal georienteerde rekeningen naar mijn klanten, met de naam van mijn bedrijfje in […]

Het is een jaarlijkse traditie en ik vind het een goeie: bij factuur één van het nieuwe jaar een nieuwe layout verzinnen.

Ik ben geen vormgever, maar ik probeer er wel iedere keer iets leuks mee te doen. Zo stuurde ik ooit horizontaal georienteerde rekeningen naar mijn klanten, met de naam van mijn bedrijfje in zo groot mogelijke letters.

Dit jaar wilde ik vooral een rustige factuur, met veel wit en duidelijke lijstjes. En omdat ik tegenwoordig bv-af ben (ik heb gewoon weer een eenmanszaak om mijn schrijfsels legaal te verpatsen), verschoof ik de nadruk van mijn bedrijfsnaam naar die van mijzelf.

Mijn factuur-omkat was een mooie aanleiding om me op Pages te storten, een nieuw pakket van Apple dat je kunt omschrijven als een kruising tussen Word en Publisher. Het is duidelijk een eerste versie, maar van de elegante interface word ik zonder meer blij.

Je moet weten dat ik de hele middag bezig ben geweest met mijn factuur en dat ik me geweldig heb vermaakt. Het leven is mooi, beste lezer.