Feestje

Ik ben er een beetje bang voor: dat de Pink Panther-films van Blake Edwards, met Peter Sellers als Inspector Clouseau, helemaal niet zo leuk meer zijn als ik me ze herinner van vroeger. Wat heb ik er toen om gelachen. En wat zullen ze nu flauw zijn! Daarom ga ik er ook maar niet meer naar kijken…

Er was nog een film van het duo Edwards/Sellers, waar ik helemaal blauw om heb gelegen: The Party. In deze film wordt Peter Sellers als Indiase figurant, die de set van een grote film in de soep laat lopen, per ongeluk niet ontslagen, maar uitgenodigd voor een sjiek feest. Nog iets dat hij op hilarische wijze kan verknallen!

Onlangs werd aangekondigd dat Jay Roach er een nieuwe versie van gaat maken. Inderdaad, de regisseur van de Austin Powers-films en bijvoorbeeld Meet the Parents. Vandaag las ik op Dark Horizons ook nog eens dat niemand minder dan Mike Myers de hoofdrol schijnt te gaan spelen.

En ondanks alle angsten verscheen er een brede glimlach op mijn gezicht. Diep in me weet ik dat Peter Sellers fantastisch was, iets minder diep in me weet ik dat Mike Myers hem op fantastische wijze kan vervangen, en vrij ondiep in me heb ik er alle vertrouwen in dat Jay Roach er een fantastisch filmpje van gaat maken. Laat maar komen, die hap!