Flard

Ik kreeg een boekenbon voor mijn participatie in de debutenavond afgelopen woensdag. Daarvan kocht ik ‘Lullaby’ van Chuck Palahniuk, ‘You Shall Know Our Velocity’ van Dave Eggers en ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ van Milan Kundera. Ik vind het nog steeds een goed idee om dit type verdiensten te investeren in het vak. Door […]

Ik kreeg een boekenbon voor mijn participatie in de debutenavond afgelopen woensdag. Daarvan kocht ik ‘Lullaby’ van Chuck Palahniuk, ‘You Shall Know Our Velocity’ van Dave Eggers en ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ van Milan Kundera. Ik vind het nog steeds een goed idee om dit type verdiensten te investeren in het vak. Door al die mooie boeken te lezen word ik vast een echte schrijver.

De debutenavond was ook op andere fronten een succes. Mensen luisterden aandachtig en soms werd er gelachen. Na afloop zei iemand dat het leuker was dan verwacht. Een ex-klasgenoot merkte op dat ik mijn humor niet had verloren, een positief geluid. En ik zat een halve meter van Annelies Verbeke. De succesvolle Annelies Verbeke!

Het ging heel even mis toen iemand iets vroeg over weblogs. Of ik misschien van mening was dat deze nieuwe literaire vorm een bedreiging zou worden voor het leesboek. Het voelde alsof mijn gedachten werden gelezen, maar omdat ik er net als nu niets over mocht zeggen, riep ik een onbegrijpelijke flard van een zin over Walter van den Berg. Waar niemand iets van begreep behalve wellicht Walter zelf.

Hij zat midden in het publiek en glimlachte.