Gamebladen naar IDG

De gamebladen van Promotime komen via KPN en HCC nu uiteindelijk terecht bij IDG. Het gaat om GameQuest, PlayNation en PC Zone. En het is in theorie goed nieuws; voor het eerst liggen deze tijdschriften bij een echte bladenuitgever, die overigens in andere landen ook al gamebladen uitgeeft.

Bij IDG geeft men ook het clubblad van de HCC uit. Toen HCC van KPN de ‘package deal’ HCCnet/Promotime kocht, vond IDG al dat men het recht had op het uitgeven van de bladen, omdat IDG nu eenmaal een contract zou hebben waarin stond dat IDG alle HCC-bladen mag uitgeven. Dit speelde in de tijd dat ik n3 had bedacht en onder andere met IDG in gesprek was over het uitgeven ervan. Mijn gesprekspartner daar werkt inmiddels bij spellenbedrijf Infogrames als product manager, aardig detail toch?

Nu heeft men het heft in eigen handen genomen en de bladen schijnbaar simpelweg gekocht. De uitleg van HCC, gevonden in dit bericht op Planet: ‘Euh ja, het was eigenlijk toch een beetje teveel en te groot voor ons.’ Of zou IDG gewoon gelijk hebben gekregen?

Wil ik alleen nog even weten wat er waar is van de geruchten dat PlayNation gestopt zou zijn, iets dat naar mijn idee overigens al twee jaar geleden had moeten gebeuren.