Gewoon oorlog vanavond

Het is oorlog! Mooi moment voor linkse rakkers zoals ikzelf om protestliederen, poëtische kreten en andere rijmelarij aan het digitale papier toe te vertrouwen. De ‘oorlog is zo stom’-mailtjes beginnen met een groot enthousiasme binnen te stromen. Dat zal ze leren, de vechtersbazen. Wat vind je van deze: “Fighting for peace is like fucking for virginity.” Niet zelf bedacht, hoor.

Een van de zij-effecten van een nieuwe oorlog is dat zappen moeilijk wordt. Het is toch overal oorlog. Als je vanavond in had willen stemmen op je favoriete Veronica-programma (haha), dan kom je bedrogen uit. Daar heeft men de oorlog namelijk opgeklopt tot avondvullend entertainment, gepresenteerd door Menno Buch onder een hippe internettijdperk-titel. Geniaal.

Persoonlijk wilde ik helemaal geen oorlog.

Ik wilde vanavond Phantasy Star Online Episode I & II spelen op mijn GameCube, die ik éindelijk weer in handen had, waar ik éindelijk een Memory Card voor had. Ik was benieuwd naar de online-elementen van dit spel, had gehoord dat je het dertig dagen gratis over internet kunt proberen. Ik had van Nintendo een breedband-adapter gekregen en de game geleend van Gammo (die tv-jongens). En ik ontdekte vanavond dat ik niet kon spelen zonder het wachtwoord van Gammo. En dat ze dat wachtwoord bij Gammo vergeten zijn. Ook voor mij werd het vanavond dus gewoon… oorlog.