Hij is er

In boekhandels verspreid door Nederland en Vlaanderen beginnen ze langzaam maar zeker op te duiken: felrozegekafte boekjes met de naam Toiletten. Morgen moeten ze het op de meeste plekken toch wel hebben, denk ik zo, en anders begin volgende week. Als je het zo met twee handen kunt vastpakken, is het meteen écht. Als het […]

Mensen lezen hem al

In boekhandels verspreid door Nederland en Vlaanderen beginnen ze langzaam maar zeker op te duiken: felrozegekafte boekjes met de naam Toiletten. Morgen moeten ze het op de meeste plekken toch wel hebben, denk ik zo, en anders begin volgende week.

Als je het zo met twee handen kunt vastpakken, is het meteen écht. Als het met een grote vrachtwagen naar allerlei verkooppunten vervoerd wordt, staat het meteen een stuk verder van je af. Ik had woensdag al een exemplaar van mijn debuutroman en inmiddels heb ik het ook gelezen in deze vorm. Het was een verhaal dat ik al kende, maar toch was het nieuw. Het was een verhaal dat niet door mij was geschreven, dat al helemaal niet over mij ging. Het was een verhaal dat nu voor altijd in een boekje staat.

Toiletten is niet meer van mij, het is nu van de mensen.