Hoe staat het met n3?

Op veler verzoek een korte update over de status van n3 Nintendo Magazine.

Zoals je misschien wel weet, heeft Team N onder mijn leiding n3 nummer 8 gewoon op tijd afgeleverd. De uitgever van het blad, W&PP, heeft toen echter de opdracht gegeven om het blad niet te drukken. Dit voorval, samen met het niet betalen voor het werk van de afgelopen maanden, heeft mij er eind januari toe gebracht om het werk aan n3 nummer 9 en de verdere n3’s voorlopig op te schorten.

Ik heb vorige week een gesprek gehad met de uitgever, waarin men een voorstel deed om ondanks alles met n3 door te gaan. Het voorstel komt neer op het volgende: de openstaande vorderingen (betalingen) zou ik moeten inslikken en voortaan zou n3 onder een vreemde constructie voor extreem weinig geld gemaakt moeten worden. Ik maakte n3 al voor weinig geld, het was immers ontzettend leuk en ik begreep ook wel dat het niet gemakkelijk is om een nieuw blad op te zetten. Als de openstaande vorderingen niet worden voldaan, kan ik Team N niet betalen voor het vele werk dat is gedaan aan n3 nummer 5, 6, 7 en 8. Onacceptabel wat mij betreft. De uitgever zal met iets beters moeten komen.

Al met al wordt de kans steeds kleiner dat n3 verder zal gaan, en dat heeft nog steeds niets te maken met de redactie, maar álles met de uitgever.