Ideeënklimaat

De E3 bruist van de energie. Alles kan, alles mag, alles zál! Er heerst een feeststemming. Geld en tijd spelen geen rol. Als je niet uitkijkt, sleept het je mee. En ik weiger uit te kijken. Een jaarlijks ritueel: de energie stijgt naar m’n bol, wordt daar omgezet in wilde ideeën, die ik neerkrabbel in […]

De E3 bruist van de energie. Alles kan, alles mag, alles zál! Er heerst een feeststemming. Geld en tijd spelen geen rol. Als je niet uitkijkt, sleept het je mee. En ik weiger uit te kijken.

Een jaarlijks ritueel: de energie stijgt naar m’n bol, wordt daar omgezet in wilde ideeën, die ik neerkrabbel in mijn grote boek en onder mijn arm meeneem naar huis. En als ik dan in de luwte van mijn werkkamer terugkeer, zak ik als een pudding ineen.

Na drie dagen beursgekte, besloten reiskameraad Jurjen en ik dat het een goed idee zou zijn om af te sluiten met nóg een heftig dagje: een bezoek aan Disney-attractiepark California Adventure. Nog zo’n bubbel van verbeeldingskracht en ondernemingsdrift die je enthousiaster maakt dan gezond voor je is.

Dit jaar bedacht ik onder andere een nieuw boek, een grootschalig artikel voor een opinieblad als ‘HP De Tijd’ of ‘Vrij Nederland’, en dat ik op z’n minst nog één keer moet proberen een Nederlandstalig gametijdschrift op te zetten. Citaat van Walt Disney, over zijn eigen carrière: “Het lijkt me erg goed voor een mens om op jonge leeftijd eens goed hard te falen.”

Vervolgens moest ik uren en uren in een vliegtuig zitten, was er iets vreemds aan de hand met tijdzones en vond ik mezelf uiteindelijk doedmoe bij klaarlichte dag met een ellenlange To Do-lijst voor mijn neus. Ik had honderd dingen bedacht, honderd opdrachten aangenomen en toen merkte ik ineens dat de geest Niels ’t Hooft in een lichaam woont.

Ik dacht: laat ik eerst heel lang gaan slapen, en laat ik daarna eens wat schrijven op mijn weblog.