Kong wordt cooler

Het was een beetje langs me heen gegaan, maar Peter Jackson heeft gezegd dat hij ‘The Hobbit’ wil verfilmen, althans als complexe rechten-gerelateerde zaken opgelost kunnen worden. Het lijkt me dat degene die de Hobbit-filmrechten bezit niet gek is en dat het hele zaakje inmiddels geregeld is. In het gelinkte nieuwsbericht staan meer leuke dingen, […]

Het was een beetje langs me heen gegaan, maar Peter Jackson heeft gezegd dat hij ‘The Hobbit’ wil verfilmen, althans als complexe rechten-gerelateerde zaken opgelost kunnen worden. Het lijkt me dat degene die de Hobbit-filmrechten bezit niet gek is en dat het hele zaakje inmiddels geregeld is.

In het gelinkte nieuwsbericht staan meer leuke dingen, zoals een citaat van Richard Taylor, die meldt dat hij zeker weet dat ‘King Kong’, “much cooler” wordt dan ‘The Lord of the Rings’. Daar kan ik nou om lachen, op een vredelievende manier. Taylor is de creatieve geest die al sinds mensheugenis samenwerkt met Jackson en die met zijn studio Weta verantwoordelijk is voor zowel de digitale als de analoge aankleding van de Rings-trilogie. Deze grap mag hij herhalen voor het volgende Peter Jackson-project, de remake met die grote aap.

Ik heb al het bonusmateriaal bij de twee Special Extended Edition dvd-sets gezien; ik heb mannen als Taylor van dichtbij meegemaakt. Richard Taylor praat een beetje moeilijk en hij ziet er een beetje moeilijk uit, maar hij heeft knappe dingen gedaan. Als hij ergens zegt dat King Kong much cooler wordt, dan zie ik hem voor me, letterlijk, hakkelend en wel, en ik gelóóf hem.

Ik kan niet wachten op King Kong: het New York van de jaren dertig nagebouwd in Nieuw Zeeland; Peter Jackson die terugkeert naar zijn B-film-roots; effecten door Richard Taylor’s Weta; een megabudget… En ik heb ‘The Return of the King’ nog niet eens gezien.

(Nu moet ik er natuurlijk bijvertellen dat ik al fan was van Peter Jackson nadat ik ‘Braindead’, ‘Heavenly Creatures’ en ‘The Frighteners’ had gezien. En dat ik mijn held bij aankondiging van de Rings-trilogie heb verdedigd in internetdiscussies. Echt!)