Kritische gast

Vanmiddag gezien: de dvd bij het nieuwe nummer van ’s Neerlands grootste videogameblad ‘Power Unlimited’. Je kunt het schijfje samen met de nieuwe Power kopen voor iets minder dan een tientje, bij de betere kiosk.

De dvd hergebruikt veel materiaal en doet daarom nogal denken aan de drie E3-afleveringen van GameKings waar ik zo enthousiast over was, maar mist de vlotte afwerking. Daardoor komt het twee uur durende verslag af en toe zelfs een beetje over als een veredelde homevideo. Misschien hadden de heren beter gewoon de drie afleveringen op het schijfje kunnen zetten, om vervolgens wat uniek en historisch bonusmateriaal toe te voegen. (Volgens een stukje in de nieuwe Power ben ik ‘een kritische gast’, dus…)

Ik heb wel hard gelachen om het verlengde fragment van de rockende baardmans die een GameKings-lied ten gehore brengt, net als om de pure ongein tegen het einde. Ook leuk: het stuk vanuit het hippe Japanse restaurant Mr. Miyagi’s, waar Microsoft Nederland een gezellig feestje gaf en waar de aanwezige journalisten om hun mening over de beurs werden gevraagd.

Zelf mocht ik ook mijn zegje doen, en dat bleek niet zo gemakkelijk als je zou denken: het leek wel of GameKing Rogier zijn camera tegen mijn neus wilde duwen en ik verstond zijn vragen amper door de harde muziek op de achtergrond. Het resultaat valt me mee: ik doe onder andere een mooi promopraatje voor het snowboardspel ‘1080 Avalanche’ op de GameCube en weet zelfs een smakelijke anekdote te vertellen over het komische Power-duo Jan en JJ, samen in een taxi.

Mijn oordeel over deze dvd: interessant voor de liefhebbers. Kopen als je het grappig vindt om te volgen wat die rare vogels allemaal uitspoken, of als de spelbeelden van het E3-verslag bij GameKings op tv nog niet genoeg voor je waren.