Levensvraag

Ik stond achter station Hilversum Sportpark. Omdat de trein tien minuten vertraging had en omdat ik dacht: “Hoe zou dat park er uitzien?” Een jongeman stond op van zijn perronbankje, ik zag hem over de heg. Hij had bolle wangen, zoals een bevoorraadde hamster of zoals iemand die een grote slok water heeft gedronken, maar […]

Ik stond achter station Hilversum Sportpark. Omdat de trein tien minuten vertraging had en omdat ik dacht: “Hoe zou dat park er uitzien?” Een jongeman stond op van zijn perronbankje, ik zag hem over de heg. Hij had bolle wangen, zoals een bevoorraadde hamster of zoals iemand die een grote slok water heeft gedronken, maar weigert te slikken.

Hij kotste in de heg.

Dit was gisteravond.

Een tijdje geleden was ik op station Utrecht Centraal. Zondagochtend: een jongeman zat op een bankje een broodje hamburger van Charlie Chiu te eten, je kent dat wel, een heel klein beetje oosters. Rustig deed hij zijn benen wijd, zijn hoofd naar voren, het plastic Chiu-doosje opzij, zodat hij op de grond kon kotsen. Eenmaal uitgekotst nam hij de normale houding weer aan en at hij de rest van zijn broodje op.

Ik zie best veel kotsende mensen.

Zou het iets betekenen?