Logisch

Zit ik in de trein stukjes voor ‘Gammo’ te typen, begint het beeld te storen. Ik kijk om me heen; heftige magnetische golven of zo? Als ik enkele seconden later mijn blik weer op m’n iBook richt, is het scherm een wirwar van horizontale gekleurde streepjes. De muziek een oneindige loop. Ik start opnieuw. Nu […]

Zit ik in de trein stukjes voor ‘Gammo’ te typen, begint het beeld te storen. Ik kijk om me heen; heftige magnetische golven of zo? Als ik enkele seconden later mijn blik weer op m’n iBook richt, is het scherm een wirwar van horizontale gekleurde streepjes. De muziek een oneindige loop. Ik start opnieuw. Nu bevriest ie al tijdens het laden.

Het komt vaker voor bij iBooks die zijn gebouwd tussen mei 2002 en april 2003: dat je Logic Board het zomaar begeeft. Apple erkent het probleem en vervangt het defecte onderdeel kostenloos. Men vergoedt zelfs de verzendkosten.

Leuk en aardig, maar ik zat in de trein Gammo-stukjes te typen: vijf van de zeven waren af. De klok sloeg half twee, ik was op weg naar Haarlem om de nieuwe ‘N Gamer’ op te halen. M’n teksten moesten rond vier uur in Eemnes zijn. Om kwart voor acht moest ik me in Leiden bevinden voor Kooykers debutenavond.

Ik heb het als volgt opgelost: op de redactie van N Gamer zocht ik uit wat er aan de hand was (grote opluchting toen het geen defecte harde schijf bleek), vervolgens heb ik de tekst over ‘I-Ninja’ snel geschreven en de Gammo-beeldredactie gevraagd om in te springen voor de tekst over ‘Baldur’s Gate: Dark Alliance 2′. Daarna ben ik afgereisd naar de Apple Centre Mac Support in Uitgeest (of all places; half uur heen en half uur terug gelopen van het station naar de dealer), waar men het bestand met de overige teksten van m’n iBook kon plukken.

Om kwart over vijf stond alles in Eemnes op de mail. Om half acht was ik in Leiden. Missie geslaagd!

Overigens, m’n iBook is in reparatie. M’n agenda staat op m’n iBook. Mail me als je bang bent dat ik onze afspraak vergeet.