Mac-evangelisme

De vader van Annemieke heeft een PowerBook gekocht. Ik heb hem gisteren een Mac OS X-tour gegeven en besefte me hoe makkelijk het is om te vergeten hoe leuk een Apple-computer is. Dat er tientallen leuke dingen mee te doen zijn, zonder extra downloads. Zelfs de functies die ook onder Windows bestaan zijn minder goed […]

De vader van Annemieke heeft een PowerBook gekocht. Ik heb hem gisteren een Mac OS X-tour gegeven en besefte me hoe makkelijk het is om te vergeten hoe leuk een Apple-computer is. Dat er tientallen leuke dingen mee te doen zijn, zonder extra downloads.

Zelfs de functies die ook onder Windows bestaan zijn minder goed geïntegreerd of gewoon minder leuk. Usability is het credo.

Als je foto’s op het web wilt publiceren (en dat wil de vader van Annemieke), dan stop je je camera in de USB-poort. iPhoto start automatisch; met één klik importeer je de foto’s. Via de Edit-functie knutsel je wat met je kiekjes, waarna je op ‘Homepage’ klikt. Je kiest een thema, je voert wat teksten in en nog een klik verder staan je foto’s op je .Mac-pagina. Een laatste klik verder e-mail je al je vrienden over je nieuwe digitale fotoboek.

Dit is computeren zoals het bedoeld is. En ik noem alleen iPhoto, want ik weet hoe irritant evangelistische praat is voor mensen die het licht niet hebben gezien…