Muziek op tv

Er zijn mensen die vinden dat ik lijk op Tim, de zanger van Di-rect. Nou. Ik heb net voor het eerst de clip gezien van ‘She’, op TMF, en ik vind dat Tim, de zanger van Di-rect, niet zo zijn best moet doen om te klinken als die viezerik van Kane. Die ene die zijn kaken niet van elkaar doet als hij praat. Verder heb ik overigens amper een mening over Tim en zijn band.

Over muziek op tv gesproken, ik zag net het laatste stukje Pinkpop. Dat Pinkpop altijd met pinksteren is, wist ik wel, soort-van. Dat hoor je aan de naam. Toch was het festival me dit jaar volledig ontgaan, net als vorig jaar en het jaar ervoor. Ik ben geloof ik welgeteld éénmaal geweest op dat Pinkpop, waarvan ik me alleen de prachtige heuvelcampings herinner en de ontzettend fijne campingfeesttent. Waar ik met een stomme muts op mijn hoofd helemaal uit mijn dak ben gegaan. Zo ging dat vroeger soms. Gebaseerd op het fragmentje dat ik net zag, denk ik dat het ook dit jaar weer bijzonder gezellig was, maar toch heb ik niet zo’n behoefte aan dat festival. Puur een kwestie van programmering. Als ik er morgen aan denk en het is nog niet uitverkocht, dan koop ik een kaartje voor Hurricane in Duitsland, daar komen wel acts die ik zou willen zien.

Ik vraag me sowieso af of ik niet te oud en te laf word voor festivals. Ik word al moe en mijn benen doen al pijn en ik voel me al ontzettend vies als ik alleen maar dénk aan mijn eerste festival, Torhout 1997, waar ik Radiohead en The Smashing Pumpkins zag, en waar de regen voor zó’n prettig landschap zorgde dat ik mijn modderbroek na afloop maar gewoon in de vuilnisbak heb gekieperd.

Ik zit met een half oog nog steeds naar muziek op tv te kijken. Een interview met The White Stripes op MTV? Ach ja, het was ook eigenlijk een kwestie van tijd voor zo’n rood-wit gestyled hip bandje met toegankelijke indiemuziek.

Tenslotte: kan iemand me vertellen wanneer Live definitief is veranderd van soort-van toffe rockband in een slappe-popliedjesfabriek waarvan je op een afstandje al kriebel krijgt? Zo rond 11 september 2001 misschien? Of is het niet Live dat veranderd is, maar ikzelf? Heb ik wellicht iets van smaak ontwikkeld?