Nederland wint

Nederland wint. We zetten de ramen open zodat we toeters kunnen horen, rondrazende auto’s en joelende mensen. In de verte een ambulance. En we wonen niet eens in het centrum. Ik ren naar beneden om iets op mijn weblog te schrijven. De dag is bijna voorbij terwijl ik heb beloofd om vaste, dagelijkse prik van […]

Nederland wint. We zetten de ramen open zodat we toeters kunnen horen, rondrazende auto’s en joelende mensen. In de verte een ambulance. En we wonen niet eens in het centrum.

Ik ren naar beneden om iets op mijn weblog te schrijven. De dag is bijna voorbij terwijl ik heb beloofd om vaste, dagelijkse prik van Controllerboy te maken. En gisteren was het me ook al niet gelukt, omdat ik in Groningen was voor het afstuderen van de zus van mijn vriendin.

Als ik niet weet wat te schrijven vraag ik Annemieke: “Waarover ga ik loggen?” Of ze daarop een leuk of minder leuk antwoord heeft maakt niet uit, want óf ik denk: ja, dat doe ik, óf ik denk: nee, dat is het niet; maar dan heb ik wél ineens ’n alternatief in m’n hoofd.

Dit keer komt ook zij niet verder dan: “Voetbal? Voetbalfans? Dat meisje dat in beeld was met tranen in haar ogen? Dat onze afstandsbediening zoek is geraakt tijdens de wedstrijd?”

Na vier alinea’s komt ze terug van de wc, kijkt ze over mijn schouder mee en zegt ze: “Log anders over Linda’s afstuderen.”

Op dat moment is het al te laat.