Niels en zijn iBook zijn ziek

Het nieuws van het moment is: ik lag de afgelopen dagen met koorts op bed, en toen begon het scherm van mijn iBook ook nog eens te haperen. De koorts werd gisteren en vandaag minder, maar ik kreeg er een vreemdsoortige huiduitslag voor in de plaats, van mijn nek tot mijn voeten – die er […]

Het nieuws van het moment is: ik lag de afgelopen dagen met koorts op bed, en toen begon het scherm van mijn iBook ook nog eens te haperen.

De koorts werd gisteren en vandaag minder, maar ik kreeg er een vreemdsoortige huiduitslag voor in de plaats, van mijn nek tot mijn voeten – die er overigens alleen onsmakelijk uitziet, maar verder niet jeukt of zo.

Maar goed, ik wilde weten wat het was, vandaar dat ik een bezoekje bracht aan Dr. John, de eilandarts. Een praatgrage man met een korte broek, een amper vastgeknoopte blouse, een onverzorgde baard, wild haar en een wollen muts.

Dr. John onderzocht me en concludeerde dat ik een lichte vorm van dengue had, of anders een mij onbekende kinderziekte die hij Fifth Child Disease noemde. Hoe dan ook, gezien het koortsverloop zat ik tegen het einde van de ziekte. De uitslag moest in ieder geval vanzelf weer weggaan.

Mijn iBook is helaas blijvender ziek. Het scherm laat af en toe nog wilde strepen zien, maar meestal is er helemaal geen beeld.