Niels ’t Hooft, douze points

Het begint. Ik heb het over de DebutantenPrijs 2004. Eind april reageerde ik op dit weblog uiterst verbaasd op de nominatie van mijn boekje ‘Toiletten’. Het was amper gerecenseerd (al waren er zeker een aantal positieve besprekingen) en nu ineens wel genomineerd! De DebutantenPrijs is een unieke literaire prijs waarvan de winnaar door lezers wordt […]

Het begint. Ik heb het over de DebutantenPrijs 2004. Eind april reageerde ik op dit weblog uiterst verbaasd op de nominatie van mijn boekje ‘Toiletten’. Het was amper gerecenseerd (al waren er zeker een aantal positieve besprekingen) en nu ineens wel genomineerd!

De DebutantenPrijs is een unieke literaire prijs waarvan de winnaar door lezers wordt bepaald (individueel of in groepsverband), via de openbare bibliotheken. In de loop van de zomer komt het stemproces op gang. De uitreiking is pas in november.

Mijn agent Paul Sebes stuurde me meteen een mailtje om er op aan te dringen dat ik al mijn vrienden, kennissen en vaste bezoekers zou optrommelen hun stem uit te brengen. De winnaar van vorig jaar had volgens hem simpelweg iedereen in zijn adresboek aangesproken. Ik zei: “Is dat dan niet vals spelen?” Waarop hij antwoordde: “Welnee, en zeg anders maar dat ik het heb gezegd.”

Zo werkt het dus.