Nintendo door de bocht

Nintendo heeft teveel GameCubes gemaakt. Of ze verkopen niet snel genoeg, het is maar hoe je het bekijkt. Dat las ik in dit MSNBC-verslag van Nintendo’s persconferentie gisteren. Aan mij heeft het niet gelegen, kijk maar.

Vier GameCubes

De rest van het artikel roept eerder vragen op dan kritische uitspraken of intelligente analyses. Wel vind ik dat Nintendo-directeur Satoru Iwata te hard roept dat het zo ontzettend slecht zou gaan. Als hij vervolgens meldt dat men het nu heel anders gaat doen, zonder te illustreren hóe anders, ben ik ook amper onder de indruk.

In het kort zegt Iwata dat er begin 2004 een vernieuwend product wordt gepresenteerd, dat Nintendo’s jaaromzet kan verdubbelen (naar een miljard yen), dat te maken heeft met eenvoudige videogames voor een breed publiek. Ik denk onwillekeurig meteen aan betaalde downloads op mobiele telefoontjes.

Iwata: “We are confident that we can develop a product (…) that will provide people with a new kind of excitement.” Klinkt goed hoor, al ben ik nog niet overtuigd. Laat maar komen.