Nintendo Watch

Ik heb iets nieuws bedacht: Nintendo Watch, een Engelstalig weblog met nieuws, meningen en geruchten over Nintendo. Ik heb vijf redenen om deze site te beginnen. Of eigenlijk zes, maar de zesde reden is geheim. Het niveau van Nintendo-journalistiek op internet is laag. Steven Kent schrijft goeie dingen, maar dat doet hij onregelmatig en meestal […]

Ik heb iets nieuws bedacht: Nintendo Watch, een Engelstalig weblog met nieuws, meningen en geruchten over Nintendo. Ik heb vijf redenen om deze site te beginnen. Of eigenlijk zes, maar de zesde reden is geheim.

  1. Het niveau van Nintendo-journalistiek op internet is laag. Steven Kent schrijft goeie dingen, maar dat doet hij onregelmatig en meestal op websites van Amerikaanse kranten. Fansites komen vaak niet verder dan het overtikken van persberichten. Het populaire IGN Cube is zó cynisch dat vertalingen van uitspraken van Japanse Nintendo-kopstukken ‘per ongeluk’ negatiever uitvallen dan in vertalingen elders.
  2. Met de ervaring uit freelance schrijfwerk, ‘GameSen’ en natuurlijk ‘n3 Nintendo Magazine’ denk ik dat ik de aangewezen persoon ben om wat verdieping te brengen in de berichtgeving. Ik kan nieuwsfeiten en vuige roddels in perspectief plaatsen en ze van commentaar voorzien. Daarnaast heb ik een overwegend optimistisch, maar genuanceerd beeld van Nintendo; hopelijk kan ik voor een frisse wind zorgen in dit landschapje.
  3. Ik had vroeger twee grote websites over videogames in het Engels: ‘Zelda Headquarters’ en ‘Total RPG’. Het lijkt me leuk om, na een pauze van vier jaar, weer iets wereldwijds te doen. Zoals het hoort op internet. Wie weet zijn er nog fans van die sites die mijn naam herkennen.
  4. Ik heb het JB voorzichtig voorgesteld, maar er nog niet over doorgedramd: het lijkt me leuk om op vaste basis iets actueels voor ‘N Gamer’ te schrijven, zoals het Dual-Screen-verhaal in de huidige uitgave. Hiervoor ben ik gekwalificeerd omdat ik vanaf vandaag tot mijn oren in het Nintendo-nieuws zit. Bovendien zorgt het ervoor dat Nintendo Watch nog wat oplevert ook.
  5. On that note: het échte doel van Nintendo Watch is natuurlijk om stinkend rijk te worden met Google Ads! Vooruit… toegegeven… die illusie koester ik niet langer.