Omkatblues

Even mijn gal spuwen: wat een gekloothannes, zo’n nieuwe site! Werkt het niet in de ene kutbrowser, pas je het aan, werkt het wel in de ene, maar niet in de andere kutbrowser. En zo dan een keer of tien achter elkaar, terwijl ik eigenlijk wilde werken én een beetje rust wilde nemen in verband […]

Even mijn gal spuwen: wat een gekloothannes, zo’n nieuwe site! Werkt het niet in de ene kutbrowser, pas je het aan, werkt het wel in de ene, maar niet in de andere kutbrowser. En zo dan een keer of tien achter elkaar, terwijl ik eigenlijk wilde werken én een beetje rust wilde nemen in verband met een pijnlijke rug.

De nieuwe Controllerboy had zélfs een mysterieus probleem waarbij de CSS-waarde ‘border-bottom: 1px dotted #fff’ in de rechterbalk (voor de stippellijntjes onder de links) resulteerde in, jawel, het verdwijnen van de scrollbalk. De oplossing? Alle dure positioning-CSS ruilen voor ouderwetse tables, HTML-elementen waarop je zelfs in barre tijden kunt rekenen, gelijk een verloren broer. Hopelijk werkt het nu. Een beetje.

Ik probeer er de volgende keer rekening mee te houden: één dag site bouwen, daarna twee dagen debuggen. Minstens. En dat allemaal omdat de wereld te beroerd is om massaal te switchen naar Mac OS X met Safari 1.1, een browser die tenminste fatsoenlijk de webstandaarden navolgt. Of zo.