Outtakes, deel vier

Dinsdag 21 september werd overschaduwd door videogame-gerelateerde nieuwtjes. Nintendo gaat zijn draagbare spelcomputer met twee schermen en touch-screen in Amerika introduceren tegen een lagere prijs dan verwacht: $149. Sony komt met een superkleine versie van de PlayStation 2. En het nieuwe werk van Tetsuya Mizuguchi (van het hypnotiserende ‘Rez’) is een puzzelspel voor de PlayStation […]

Dinsdag 21 september werd overschaduwd door videogame-gerelateerde nieuwtjes.

Nintendo gaat zijn draagbare spelcomputer met twee schermen en touch-screen in Amerika introduceren tegen een lagere prijs dan verwacht: $149. Sony komt met een superkleine versie van de PlayStation 2. En het nieuwe werk van Tetsuya Mizuguchi (van het hypnotiserende ‘Rez’) is een puzzelspel voor de PlayStation Portable met de naam ‘Lumines’.

Toch leverde ik ook de ‘final draft’ van ‘Sneeuwdorp’ in bij mijn redacteur. Om dat te vieren bij deze een stukje dat het niet gehaald heeft.

*

“Gitaruman wijst naar m’n lichtblauwe shirt met lange mouwen: ‘Geen logo. Bewust?’

Ik knik. Ik houd daar niet van, zeg ik.

Gitaruman balt zijn vuist en schudt die naar mij, een lach op zijn gezicht. ‘Tof man, zo hoort het, man.’

Hij vertelt over de kinderen in Indonesië, die de kleren in elkaar naaien. Over de verantwoordelijke bedrijven achter de merken. Dat kleren met logo voor het dubbele van precies dezelfde kleren zonder logo worden verkocht.

‘Ik zal je er niet mee vervelen,’ zegt Gitaruman. ‘Kennelijk zit het juiste idee al in je kop.’

Ik meld dat ik het logo speciaal van mijn shirt heb afgehaald met een tornmesje. Maar stiekem weet ik niet zo zeker of ik het logo wel van mijn shirt heb gehaald om te ageren tegen gewetenloze multinationals.

Heb ik het logo niet gewoon van mijn shirt gehaald omdat ik het zo mooier vind?”