Poes en katers

In de tuin van mijn vaders huis trof ik onze derde kat. Het leek me wel een mooie dag om af te reizen naar Leiden, de stad waar ik ben opgegroeid. Miyagi is genoemd naar Mr. Miyagi, de wijze mentor die Daniël-san zo voortreffelijk levenslessen bijbrengt in ‘The Karate Kid’. Miyagi houdt van lekker op de grond liggen als het buiten warm is. Maar niet in de volle zon, liever in een struikje. Miyagi is een lapjeskat, maar oogt vooral heel wit.

Onze tweede kat is genoemd naar de Japanse tekenfilm waarin er van alles gebeurt waarvan ik weinig begrijp, met motorfietsen en telepathische wezentjes, wat een enorm gezwel tot gevolg heeft. De film ‘Akira’ heeft geloof ik vaag iets te maken met Hiroshima en Nagasaki. De zwarte kat Akira houdt meer van het zonnetje dan de lapjeskat Miyagi.

Onze eerste kat was vandaag niet in de tuin. Yakuza is meer dan Miyagi en Akira een jager. Yakuza lijkt ook een beetje op een wilde junglekat, met puntoren en een lange vacht. Yakuza is zwarter dan Akira en altijd op pad. Yakuza is genoemd naar de Japanse mafia en wil kennelijk liever niet op de foto.

Miyagi

Akira