Revanche

Google naar ‘Bigoli-broodje’ en je vindt mijn stukje over de lekkerste broodjes van Utrecht (en het sikkeneurige personeel dat ze aan je verkoopt). Ik moet zeggen, sinds ik het gelinkte stukje schreef heb ik me amper nog gestoord aan de medewerkers en kreeg ik er ook geen mislukte broodjes meer. Maar mijn digitaal archief vergaat […]

Google naar ‘Bigoli-broodje’ en je vindt mijn stukje over de lekkerste broodjes van Utrecht (en het sikkeneurige personeel dat ze aan je verkoopt).

Ik moet zeggen, sinds ik het gelinkte stukje schreef heb ik me amper nog gestoord aan de medewerkers en kreeg ik er ook geen mislukte broodjes meer. Maar mijn digitaal archief vergaat niet en de grote baas van Bigoli vond mijn stukje. Ze printte het uit, schreef er ‘Wie de schoen past’ op en hing het in de winkel.

Vandaag nam ik een olijfbroodje met kip en guacemole. Het was heerlijk. En het meisje dat me hielp gaf me naast mijn bestelling een oogtwinkeling en een glimlach.

*

Google naar ‘vergeet-mij-nietjesblauw’ en je vindt mijn stukje over de jas die ik voor mijn verjaardag kreeg (en direct daarna bí­jna verloor).

In de Brandmeesters-koffiewinkel liet ik ‘m vandaag alsnog liggen. Toen ik het door had en terug wilde gaan versperden ME’ers de straat. Omdat Utrecht-supporters soms de neiging hebben agressief te worden.

Hopelijk ligt ie er morgen nog.