Stokstaartjes

Annemieke en ik vulden onze zondag met een bezoek aan de Antwerpse dierentuin. Na een wandeling langs apen en een lelijk zwijn arriveerden we bij de stokstaartjes. We bleven gebiologeerd staan kijken naar deze malle beestjes. De stokstaartjes renden driftig in het rond, wat zij enkel onderbroken om met hun scherpgenagelde pootjes in het mulle […]

Annemieke en ik vulden onze zondag met een bezoek aan de Antwerpse dierentuin. Na een wandeling langs apen en een lelijk zwijn arriveerden we bij de stokstaartjes. We bleven gebiologeerd staan kijken naar deze malle beestjes.

De stokstaartjes renden driftig in het rond, wat zij enkel onderbroken om met hun scherpgenagelde pootjes in het mulle zand te graven of rechtop te gaan staan en in het rond te kijken. Daarna werd er uiteraard weer driftig rondgerend.

Het was ons direct duidelijk: ze waren ergens naar op zoek. Nieuwsgierig als Annemieke en ik van nature zijn speurden we de omgeving af in een poging de diertjes te helpen. Maar hoe we ook ons best deden, we vonden niets dat de stokstaartjes kwijt zouden kunnen zijn.