Tabloid

Bij het nieuwe nummer van spellenblad ‘Power Unlimited’ zit een gratis tabloid, in de stijl van ‘Metro’ en ‘Spits’. Het onderwerp is de E3-vakbeurs afgelopen mei. Dit krantje bevat geen informatie over spellen, maar gezellige onzin over het verblijf van de redactie op de beurs, zaken als een ‘Boriscoop’, een Party Report, contactadvertenties en grappig […]

Bij het nieuwe nummer van spellenblad ‘Power Unlimited’ zit een gratis tabloid, in de stijl van ‘Metro’ en ‘Spits’. Het onderwerp is de E3-vakbeurs afgelopen mei.

Dit krantje bevat geen informatie over spellen, maar gezellige onzin over het verblijf van de redactie op de beurs, zaken als een ‘Boriscoop’, een Party Report, contactadvertenties en grappig ingevulde financiële, medische en sportpagina’s.

De E3-tabloid is eigenlijk leuker om te lezen dan de Power Unlimited zelf. Weg zijn alle formulerecensies en standaard hardcorepraat; de insteek is puur dat het léuk moet zijn. En in die opzet is men geslaagd.

Ik ben wellicht bevooroordeeld omdat ik die jongens ken. Logisch dat ik het dan grappig en interessant vind wat ze opschrijven. Aan de andere kant is het hele idee van Power Unlimited dat de redactie naar voren wordt geschoven. In zekere zin kennen ook de lezertjes die jongens dus een beetje, wat de krant in theorie ook voor hen een echte topper maakt.

Overigens, als ik roep dat je nu naar de kiosk moet lopen om de nieuwe Power Unlimited te kopen, ben ik misschien óók bevooroordeeld omdat er in die E3-tabloid een column van ondergetekende staat afgedrukt…