Tobbetje zonder kersen

Als toetje neem ik vaak ambachtelijke yoghurt met zwarte kersen. Zo’n half tobbetje waarbij onder de witte yoghurt een dikke laag donkerpaarse kersenprut zit – schudden voor gebruik. Ik neem ‘m zó vaak dat ik ‘m zonder te kijken in het mandje werp. Zeker als ie in de bonus is, zoals vandaag. (En ik heb […]

Als toetje neem ik vaak ambachtelijke yoghurt met zwarte kersen. Zo’n half tobbetje waarbij onder de witte yoghurt een dikke laag donkerpaarse kersenprut zit – schudden voor gebruik.

Ik neem ‘m zó vaak dat ik ‘m zonder te kijken in het mandje werp. Zeker als ie in de bonus is, zoals vandaag. (En ik heb zo mijn redenen om te vermoeden dat ie binnenkort uit het assortiment gaat, dus koop ik ‘m helemáál.)

Was dat even kut, toen ik ‘m vandaag schudde en de yoghurt maar niet lila wilde worden. Ik maakte ‘m open en zag dat er een centimeter of twee ontbrak. Had ik net dat éne tobbetje gekocht waarbij ze vergeten waren de prut erin te doen.

Ik stelde me de medewerker met de prutspuit voor, afgeleid door de mooie dame die in de yoghurt roert of door een goocheltruc van de man die de dekseltjes erop drukt.

Toch maar opgegeten. Best lekker, yoghurt zonder zoete troep.