Toiletnieuws, deel acht

Vier mediaweetjes rond felroze debuutroman ‘Toiletten’. Ik ben deze week te zien op muziekzender TMF, in het blokje ‘GameFacts’. Er roteren iedere week drie blokjes met vier items van een minuut, ik heb daardoor geen idee op welk tijdstip je precies naar me kunt kijken. Ongetwijfeld verschijnt mijn item snel op de TMF-website, onder ‘GameFacts’ […]

Vier mediaweetjes rond felroze debuutroman ‘Toiletten’.

  1. Ik ben deze week te zien op muziekzender TMF, in het blokje ‘GameFacts’. Er roteren iedere week drie blokjes met vier items van een minuut, ik heb daardoor geen idee op welk tijdstip je precies naar me kunt kijken. Ongetwijfeld verschijnt mijn item snel op de TMF-website, onder ‘GameFacts’ in het menu ‘Games’.
  2. Alweer een week geleden zat ik via de telefoon in de uitzending van ‘BNN United’, het jongerenprogramma op Radio 1. Het gesprekje ging onder andere over het uitgegeven krijgen van een boek en is na te luisteren op de BNN-website: klik verder op ‘BNN United’ en zoek naar de aflevering van vorige week vrijdag.
  3. Ik ben geïnterviewd door Ivo Verhoeff van ‘Mjoy’. Het resultaat vind je in de nieuwe Mjoy, nummer drie, die nu in de winkel ligt. In het interview gooi ik wijsheden de wereld in zoals: “Als je kunt winnen in games, kun je ook winnen in het leven.”
  4. Tenslotte een negatieve recensie: Judith Janssen van ‘De Volkskrant’ bespreekt vandaag in het Cicero-stuk ‘Op zoek naar de parel tussen de eerstelingen’ vijf debuutromans, waaronder de mijne. In Toiletten heeft Judith haar parel duidelijk niet gevonden. Het ontbreekt mijn boek aan een echt verhaal, een ontwikkelde stijl en vooral durf, zo vindt ze. Wat moet ik daar nou van vinden? Het is jammer dat juist mijn favoriete krant met zo’n stuk moet komen, maar ik ben blij met het type kritiek: Judith zet haar ‘kader’ duidelijk uiteen en legt uit waarom mijn boek daarin geen plek heeft. Toch grappig: als ik op deze manier videogames zou bespreken, kreeg 95% een onvoldoende. Zou dat leuker en interessanter zijn voor mijn lezers dan al die ‘leuk voor de liefhebber’-algemeenheden?