Toiletnieuws, deel één

Toiletten is uit, officieel. Iedereen heeft het erover. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn (klinkt indrukwekkend, maar ingrijpend is ons planeetje niet veranderd, hoor). Lees je mee met het laatste nieuws omtrent mijn debuutroman? Richard Osinga schreef op zijn weblog een recensie over mijn boekje. Richard is de auteur van ‘Bor in Afrika’, ook […]

Toiletten is uit, officieel. Iedereen heeft het erover. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn (klinkt indrukwekkend, maar ingrijpend is ons planeetje niet veranderd, hoor). Lees je mee met het laatste nieuws omtrent mijn debuutroman?

  1. Richard Osinga schreef op zijn weblog een recensie over mijn boekje. Richard is de auteur van ‘Bor in Afrika’, ook een debuut bij Querido. Volgens hem staat Toiletten “vol met briljante invallen, gedachtensprongen en vergelijkingen”. Bovendien zou er sprake zijn van “sublieme zelfspot”. Klinkt veelbelovend, dat boek moet ik ook maar eens lezen.
  2. Zaterdag was ik op het knusse feest van Walter van den Berg en zijn S. Mijn boekje deed daar de ronde. Zo kwam het onder andere terecht in de handen van Merel Roze. Ze keek naar de kaft, bladerde er doorheen en riep iets over mijn ‘cv’ op de achterkant. De almachtige Merel Roze, koningin van de Nederlandse weblogs! Ik durfde gelijk niets meer te zeggen.
  3. Er zijn nog steeds mensen die mijn leven en mijn boek niet los van elkaar kunnen zien. Het is vast ook heel lastig om de twee te scheiden als je mij persoonlijk kent, maar toch: je onderschat me als je denkt dat ik geen verhaal kan verzinnen. Toiletten is ní­et autobiografisch, mag dit alsjeblieft de laatste keer zijn dat ik dat moet zeggen?
  4. Als je de reacties volgt op Controllerboy of als je zelf op boekhandeltocht bent geweest, weet je dat het nog niet gemakkelijk is om Toiletten te vinden. Het is mij nog niet helemaal duidelijk of dit nu komt doordat mensen niet bij de juiste winkels kijken, doordat de distributie toch iets trager gaat dan verwacht of doordat er gewoon te weinig boekjes zijn. Bij een grote boekhandel in Utrecht had men er “slechts tien ontvangen” en wachtte men nog op “de echte zending”. De tien Toiletten werden intussen gelezen door de boekhandelmedewerkers. Konden die er iets leuks over vertellen mocht een klant ernaar vragen. Uit Rotterdam kreeg ik dan weer een bericht van iemand die “de laatste van drie” had weten te bemachtigen.
  5. Intussen lijkt het erop dat je het boek op Bol.com en Boekboek.nl wel gewoon kunt bestellen.
  6. Tenslotte: Kris Boon van InsideGamer.nl babbelde met mij via email en schreef daar een stukje omheen.