Toiletnieuws, deel twaalf

Even bijspijkeren: wat gebeurde er de afgelopen tijd rond de felroze debuutroman? Ik heb besloten dat ik het niet leuk vind om interviews live te doen, als het later uitgeschreven en afgedrukt wordt. Ik ben een schrijver, ik wil controle hebben over woorden, en zelfs de beste journalist noteert mijn gedachtenkronkels anders dan als ik […]

Even bijspijkeren: wat gebeurde er de afgelopen tijd rond de felroze debuutroman?

  1. Ik heb besloten dat ik het niet leuk vind om interviews live te doen, als het later uitgeschreven en afgedrukt wordt. Ik ben een schrijver, ik wil controle hebben over woorden, en zelfs de beste journalist noteert mijn gedachtenkronkels anders dan als ik het zelf zou doen. Theo de With interviewde me vorige week en afgelopen maandag stond het in het ‘Leidsch Dagblad’. Het is een prima verhaal geworden, waar ik officieel erg blij mee ben, maar als ik de antwoorden zorgvuldig had geformuleerd in een email, was ik er nog veel blijer mee geweest.
  2. Het interview was naar aanleiding van de debutenavond komende woensdagavond, morgen dus. Als je niet langskomt in de Kooyker, stem dan vanaf 21.00 uur af op 747 AM om te luisteren naar Walter van den Berg.
  3. Tenslotte vond ik een heel vriendelijk stukje over mijn boek op Spunk, de hippe jongerensite van het ‘NRC Handelsblad’. “Een fijn boekje, over echte gebeurtenissen met echte mensen. Over Nederland op z’n Nederlandst en de invloed van het weer. Geen vermoeiende bijzinnen of overbodige metaforen, maar toch met enige poëzie geschreven. Niet heel diepzinnig of briljant, maar wel lekker. Precies zoals ik mijn boeken graag zie”, aldus Raoul.