Toiletnieuws, deel vijf

Er zijn twee artikelen verschenen over mijn felroze debuutroman ‘Toiletten’, waar ik bijzonder trots op ben. Niet zozeer omdat ze positief zijn, als wel omdat ze laten zien dat beide auteurs grotendeels hebben begrepen wat ik wilde met mijn boekje. Marja P. schreef een duorecensie in ‘De Groene Amsterdammer’ van deze week. Naast mijn boek […]

Er zijn twee artikelen verschenen over mijn felroze debuutroman ‘Toiletten’, waar ik bijzonder trots op ben. Niet zozeer omdat ze positief zijn, als wel omdat ze laten zien dat beide auteurs grotendeels hebben begrepen wat ik wilde met mijn boekje.

  1. Marja P. schreef een duorecensie in ‘De Groene Amsterdammer’ van deze week. Naast mijn boek bespreekt ze ‘Bor in Afrika’ van Richard Osinga, ook een debuut bij Querido. Over Richards roman is ze iets minder positief, maar Toiletten vindt ze “een ontwapenend boek dat de sfeer uitademt van het maniakale ‘ik voel me goed, ik voel me keigoed’ van Hans Teeuwen”. In de conclusie noemt ze het nog even “een geraffineerd eenvoudig boek”. Marja vindt mijn kracht “de consequent naïeve verteltoon” die ik zo ver doorvoer “dat het een stijl wordt”. Lauw man, lauw.
  2. Maarten B. publiceerde op Garfunkel.nl een sprankelende boekbespreking. Hij schrijft onder andere: “Wat Toiletten (…) sympathieker maakt dan veel andere debuten (of debuutjes) is de absentie van het oeverloze, uitgekauwde gebral over vrouwen, drank en drugs waarmee veel beginnende Nederlandse ‘schrijvers’ (en Ronald Giphart) zich bezighouden.” Ik ken Maarten als PlayStation-pr-pief en daarom hecht ik veel waarde aan zijn kritiek op de manier waarop ik videogames beschrijf in m’n boek. Lees de recensie en je weet waarover ik het heb.