Toiletnieuws, deel zeven

Vers nieuws uit mijn persoonlijke literaire magazijn, afdeling sanitair. Ik heb het over mijn felroze debuutroman ‘Toiletten’ en alle spannende verwikkelingen daaromtrent. Voor wie het nog niet wist: volgende week woensdag, 12 november, om 22.00 uur, lees ik voor uit eigen werk op het Crossing Border Festival in Den Haag. Verder die avond onder andere […]

Vers nieuws uit mijn persoonlijke literaire magazijn, afdeling sanitair. Ik heb het over mijn felroze debuutroman ‘Toiletten’ en alle spannende verwikkelingen daaromtrent.

  1. Voor wie het nog niet wist: volgende week woensdag, 12 november, om 22.00 uur, lees ik voor uit eigen werk op het Crossing Border Festival in Den Haag. Verder die avond onder andere Lou Reed en The Flaming Lips. Dus a) ik vermaak me wel en b) sta ik écht in dat rijtje?
  2. Ook woensdag 12 november: een optreden in het Teleac-radioprogramma ‘Faros Cultuur’ op 747 AM. Thomas Rosenboom komt ook. Ik mag voorlezen en praten. Dat kan ik wel. Het programma duurt van drie tot vier ’s middags.
  3. Oud nieuws voor de fans, maar toch nieuws: in de vrijdageditie van ‘Het Parool’ van anderhalve week geleden stond een duorecensie van mijn boek en ‘Zorg’ van Miquel Bulnes. Over een ziekenhuis. Arie S. meldt: “Niels ’t Hooft roept meer een sfeertje op dan dat hij echt een verhaal vertelt. Dat laatste hoeft ook helemaal niet, want dat oproepen van sfeer doet hij bepaald talentvol.” Vervolgens zemelt hij een kolom lang over vermeende slordigheden in de redactie van mijn boek, waarvoor hij welgeteld één (weinig overtuigend) voorbeeld weet aan te dragen.
  4. Meer gezeik, maar dan van mij. Ik sta in ‘HP De Tijd’, maar daar word ik nou niet bepaald blij van. Ik kan, denk ik, goed tegen negatieve besprekingen, maar dan wil ik wel onderbouwde argumenten horen. Jan Z. noemt mij kort onder de boekentoptien: hij geeft een vluchtige beschrijving van mijn verhaal en stelt vervolgens de retorisch bedoelde vraag: “Hé ’t Hooft, who fucking cares?” Je moeder, Jan! Je moeder!