Update: Toiletten

Spannend! Uitgeverij Querido is van plan om mijn eerste boek, ‘Toiletten’, in september van dit jaar in de winkelschappen te doen belanden.

Gisteren ben ik bij deze mensen op bezoek geweest. We hebben onder andere vastgesteld dat het boek circa 84 bladzijdes telt, op een formaat van 12,5 bij 20 centimeter. Dat valt me mee, ik was bang dat het (nog) dunner zou zijn. Maar op deze manier heeft het redelijk wat om het lijf. Er is zelfs een voorlopig lettertype gekozen, het niet-zo-heel-klassieke Quadraat. Ook heb ik aangegeven dat er vooral geen wc op de omslag mag komen. Anything, als het maar geen toilet is!

Daarnaast mocht ik op de foto; pr-man George had fotograaf Chris uitgenodigd om mijn kloeke bakkes voor de eeuwigheid vast te leggen. In het binnenplaatsje van deze Amsterdamse literaire uitgever wist de digitale camera van de beste man minstens honderd keer te klikken. Daar zou toch iets tussen moeten zitten dat niet heel afgrijselijk is…

Tenslotte is er nu een voorzet gedaan voor de tekst in de zogenaamde prospectus, waarin ik en mijn boek voor het eerst aan de literaire wereld worden voorgesteld. Dit verhaaltje meldt ook dat ik bezig ben met mijn tweede boek, er is nu dus echt geen weg meer terug!