Vanavond in Tivoli

Vanavond in Tivoli zou ik Seedling, Zea en Caesar zien. De drie beste bands van Nederland. Dat leek me wel wat. Een band genaamd ‘Zzz’ kwam ook (dit bleek een mafkees op een drumstel die bovendien onverstaanbare klanken uitkraamde, hij drumde wel heel snel. Plus nog een mafkees, maar dan met een orgel). Tenslotte zouden […]

Vanavond in Tivoli zou ik Seedling, Zea en Caesar zien. De drie beste bands van Nederland. Dat leek me wel wat. Een band genaamd ‘Zzz’ kwam ook (dit bleek een mafkees op een drumstel die bovendien onverstaanbare klanken uitkraamde, hij drumde wel heel snel. Plus nog een mafkees, maar dan met een orgel). Tenslotte zouden Bettie Serveert en Voicst aanwezig zijn, maar Bettie Serveert vind ik niet zo tof en Voicst ken ik niet (en dus ging ik na Caesar naar huis). Dit alles had iets te maken met het filmfestival. Wat precies, dat weet ik niet.

Ik zou Seedling, Zea en Caesar zien, maar Seedling was ziek. Eén van de bandleden. Dat vond ik flink kut, want van de drie beste bands van Nederland is Seedling onmiskenbaar nummer één.

Tijdens Zzz (de band waardoor je niet kunt slapen, denk ik) stond de bassist van Caesar links van Bart. En een stuk rechts van mij, naast de pilaar, stond de zanger/gitarist. Mijn boek Toiletten brandde in mijn tas. Caesar speelt een kleine rol in het boek, eigenlijk wilde ik ‘m geven. Maar ik durfde niet.

Wat was ik moe vandaag. Ik schreef de teksten voor Gammo aflevering vijf, wat voor de vijfde keer tegenviel qua hoeveelheid werk. En natúúrlijk had ik niet goed geslapen vannacht. Toch ging ik uit mijn dak. Het begon al bij Zea, dat zelfs leuker was dan de vorige keer, omdat ik nu de liedjes van het album kende.

Ik ben bijna mijn stem kwijt nu, want ik ben zo’n enthousiaste jongen en ik zing mee bij zulke mooie optredens van zulke goeie bands. Benieuwd of m’n stem écht verdwenen zou zijn als Seedling niet ziek was geweest. Ik denk haast van wel.