Vanuit de vensterbank

Een van de redenen waarom ik de laatste tijd wat minder logde dan voorheen was het gebrek aan internet op mijn kamer. Het apparaat dat de ADSL door het huis distribueerde was het langzaam aan het begeven, tot ie op een dag echt kapot ging. Een studentenhuis met vijf bewoners die regelmatig de hort op […]

Een van de redenen waarom ik de laatste tijd wat minder logde dan voorheen was het gebrek aan internet op mijn kamer. Het apparaat dat de ADSL door het huis distribueerde was het langzaam aan het begeven, tot ie op een dag echt kapot ging.

Een studentenhuis met vijf bewoners die regelmatig de hort op zijn is een ondoorzichtige, complexe organisatie en zo kon het gebeuren dat er enkele maanden overheen gingen voordat er actie werd ondernomen. Inmiddels schijnt het zo te zijn dat de defecte apparatuur is afgevoerd, en dat er iemand naar aan het kijken is. Hoe dan ook, loggen werd een externe aangelegenheid.

Tot ik laatst voor de lol een Airport-kaartje voor wireless networking in mijn iBook propte, en vandaag ontdekte dat er rond mijn kamer wel drie draadloze netwerken rondwaren, waarvan er één prima te ontvangen is vanuit de vensterbank. Mijn rug wordt een beetje koud want ik heb enkelglas, maar ik internet via ‘Oudegracht 327’! Zo maar eens even kijken waar het is. Moet ergens aan de overkant zijn.