Vliegenier

Tijdens ‘The Aviator’ deed Leonardo DiCaprio me ineens aan Marlon Brando denken. Het voelt goed, om zo’n jochie met babyface uit te zien groeien tot een buitengewoon goed acteur. Zijn scala aan gezichtsuitdrukkingen is beperkt, maar wat hij doet, doet hij steeds beter. Voorspelling: hoe ouder Leo wordt, hoe beter zijn acteerwerk. Tot hij zo […]

Tijdens ‘The Aviator’ deed Leonardo DiCaprio me ineens aan Marlon Brando denken. Het voelt goed, om zo’n jochie met babyface uit te zien groeien tot een buitengewoon goed acteur. Zijn scala aan gezichtsuitdrukkingen is beperkt, maar wat hij doet, doet hij steeds beter.

Voorspelling: hoe ouder Leo wordt, hoe beter zijn acteerwerk. Tot hij zo oud en dik is dat het een beetje gíªnant overkomt.

Verder was ik niet bijzonder onder de indruk van Martin Scorsese’s nieuwste. Een aantal briljante scènes (de tweede vliegtuigcrash, het verhoor) worden afgewisseld door een net iets te traag verhaal met een net niet overtuigend hoofdpersonage en net niet interessante romances.

Tot zover de interessantdoenerij op filmvlak.